Kingdomino 2016

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Breid je eigen koninkrijk met nieuwe gebieden. Let wel op... want alle spelers probeer aanspraak te maken op de beste stukken grond. Lukt het jou om het meest waardevolle koninkrijk samen te stellen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Kingdomino doet een beetje denken aan Carcassonne... iedere beurt opnieuw leg je een tegels aan. Bij dit spel bouw je niet aan een gemeenschappelijk koninkrijk, maar iedere speler probeert zijn eigen koninkrijk met de meest interessante gebieden uit te bouwen.
Hierbij wordt er, bij het begin van het spel, een willekeurige tegel gekozen. Belangrijk is dat de tegels altijd in oplopende volgorde neergelegd worden. Dit wil zeggen dat de tegel met het 'laagste' cijfer op de ommezijde iedere ronde opnieuw het eerste 'gebouwd' zal worden. Met andere woorden: de speler die zijn koning op de eerste tegels plaatste, komt het eerste aan de beurt en mag als eerste zijn koning op een tegels plaatsen, die de volgende ronde gespeeld zal worden. Dit mechanisme zorgt er voor dat je telkens goed moet nadenken... neem ik nu al de interessantste tegel, of zorg ik er voor dat ik de volgende ronde het eerst aan de beurt ben!
Hiernaast is het een ongelofelijke uitdaging om in een rooster van 5x5 velden te spelen. Zeker wanneer je weet dat elke tegel, die je niet gepast kan aanleggen, uit het spel verdwijnt! Naast het aanleggen binnen het rooster, moet iedere tegel ook met minstens 1 zijde overeenkomen met de reeds aangelegde tegels.
Kingdomino is een snel aan te leren en zeer uitdagend spelletje. Het speelt heel vlot... ook met 2 en 3 spelers. Wat ons betreft is dit spel terecht genomineerd voor 'Spiel des Jahres' !!
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Kingdomino