Tzolk'in: The Mayan Calendar 2012

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 51
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Naast het “Spiel des Jahres” en de “Spielerpreise” heeft men nu ook een categorie “Kennerspiel des Jahres” in het leven geroepen. De reden voor deze laatste groep is dat de complexiteit en de lange speelduur van het gezelschapsspel voor de doorsnee speler een bezwaar vormt maar voor de experts onder de spelers net een zegen blijkt te zijn.
Tzolk’in – De kalender van de Maya’s behoort tot deze groep. Uitgegeven door de Nederlandse speluitgeverij The game Master.
Het speelbord bestaat uit een groot centraal tandwiel dat zelf met 5 kleinere tandwielen is verbonden. Deze 5 tandwielen stellen 5 Mayasteden voor waar arbeiders aan het werk kunnen worden gezet. Na iedere ronde wordt het centrale tandwiel éé dag (tand) doorgedraaid waardoor de opbrengsten in de 5 steden verhogen.
De beurt van een speler is heel eenvoudig. Ofwel plaats je arbeiders en betaal je hiervoor de nodige kosten ofwel neem je arbeiders terug en ontvangt men de opbrengsten van hun arbeid. Net zoals de Maya’s aan de hand van hun kalender konden zien wanneer het juiste ogenblik van zaaien en oogsten was aangebroken moeten de spelers in dit strategische spel inschatten wanneer men arbeiders inzet of terugneemt.
Door het oordeelkundig inzetten van de verworven grondstoffen kan men op verschillende manieren het pad naar de overwinning bewandelen.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Moeilijkheidsgraad complex
Tzolk'in: The Mayan Calendar