Lucky Numbers 2012

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Welke speler heeft als eerste zijn spelbord helemaal vol met cijferfiches van 1 tot 20? Wie denkt het slimste vooruit? En wie heeft het nodige beetje geluk?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit spel gaan spelers proberen om een spelbord, bestaande uit 16 vakjes te vullen met getallenfiches. Een speler wint het spel wanneer de getallenfiches in elke rij en in elke kolom van klein naar groot gerangschikt liggen? Elke speler krijgt een individueel spelbord. Er worden evenveel sets met getallen uit de doos genomen als er spelers zijn en deze worden verdekt in het midden van de tafel gelegd op een hoop. Elke set bestaat uit 20 fiches met getallen van 1 tot 20. De kleur van de fiches speelt in het spel geen rol. Alle spelers nemen een cijferfiche en leggen deze op één van de stippen op hun spelbord. Daarna nemen de spelers beurtelings een tweede, derde en vierde fiche en ze plaatsen die ook op het spelbord. Hierbij houden de spelers het doel van het spel al voor ogen: lage getallen bovenaan leggen, grote getallen onderaan leggen. Eenmaal een speler de fiches heeft gelegd, mogen deze in de voorbereidingsfase niet meer verplaatst worden.
Daarna volgen de gewone beurten waarin elke speler kan kiezen uit 2 mogelijke stappen:
1) een verdekte fiche uit de hoop nemen en op het spelbord leggen
2) een fiche uit de open voorraad opnemen en op het spelbord leggen (als er een open fiche ligt)

Enkele regels bij het leggen:
- Een nieuwe fiche kan op een vrij veld gelegd worden, of omgeruild worden met een fiche op het spelbord. De fiche die omgeruild wordt, komt in de open voorraad op de tafel.
- Elke fiche moet altijd in de gelegde rij EN in de gelegde kolom passen!

Het spel lijkt eenvoudig, maar tijdens het spelen merk je toch dat niet alles zo evident is. Een leuke uitdaging, zeker wanneer je ook nog rekening moet houden met de andere spelers. Wanneer je fiches gaat inwisselen, is het zeker nodig om te controleren dat andere spelers deze weggelegde fiches niet kunnen aanleggen.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Lucky Numbers