Targi: Op Zoek naar Dadels, Zout en Peper 2012

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 21
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Om een of andere reden bleef dit spel net iets te lang in onze "te testen" kast liggen. Hadden we het geweten...
Targi is een fantastisch tweepersoonspel met een heel nieuw spelsysteem. Alleen al daarom moet je meteen naar de winkel rennen.
Een vaste set van 16 kaarten wordt als kader op tafel gelegd. In het midden is dan nog plaats van 9 kaarten. Hier komen afwisselend stam- en handelswarenkaarten terecht.
Beide spelers hebben 3 Targipionnen en 2 stampionnen. Om beurt plaatsen ze hun Targipionnen op een kaart van de rand. Nadien worden hun stampionnen op de kruispunten gevormd door de lijnen die de Targipionnen genereren, geplaatst (als het ware op de twee coördinaten).
Gevolg: de drie Targipionnen op de rand kunnen elk een welbepaalde actie uitvoeren, zoals: dadels, zout of peper nemen, een aantal gelijke grondstoffen omzetten in geld of overwinningspunten, extra stam- of handelswarenkaarten omdraaien, enz. De kaarten van de rand blijven steeds liggen.
De twee stampionnen liggen op twee van de negen kaarten in het midden. Staat die pion op een handelswarenkaart dan krijgt die speler zout, peper of dadels en wordt deze kaart vervangen door een stamkaart. Staat de stampion op een stamkaart dan kan de speler beslissen om die kaart aan te kopen (door het betalen van de nodige combinatie grondstoffen en geld) om vervolgens in zijn eigen 3x4 territorium te leggen. Deze stamkaart wordt dan vervangen door een handelswarenkaart uit de reserve.
Waarom moet je nu stamkaarten verzamelen? Heel eenvoudig. Die kaarten moet je in een eigen territorium van 3x4 kaarten inbouwen zodat die op het einde van het spel zegepunten opleveren. Naast zegepunten geven die kaarten soms ook nog wat extra voordelen: goedkoper een volgende kaart van die soort aankopen, extra mogelijkheden om de pionnen te plaatsen of te verplaatsen, enz.
De spelregels bevatten nog een aantal details, zoals waar mag je al die pionnen plaatsen, kan je een stamkaart eventjes reserveren, hoe bouw je je eigen territorium verder uit, hoeveel ronden worden er gespeeld, wanneer eindigt het spel nu. Lees maar even na. Dan zal je merken dat de auteur hier fantastisch werk geleverd heeft om een uitmuntend strategisch tweepersoonsspel te ontwikkelen.
Proficiat!
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Targi: Op Zoek naar Dadels, Zout en Peper