Kingdom Builder 2011

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Elke speler probeert zijn koninkrijk zo gunstig mogelijk uit te bouwen om zoveel mogelijk goud te verdienen. Het speelbord bestaat uit 8 losse delen waarvan je er 4 in een rechthoek plaatst. Drie van de 10 verschillende Kingdom-Builder kaarten worden open gelegd. Deze bepalen de extra voorwaarden waarmee in deze partij goud kan verdiend worden. Deze variabele startopstelling garandeert dat elke partij heel anders verloopt.
Wie aan de beurt komt moet, conform de bouwregels, 3 nederzettingen van zijn kleur op vrije velden bouwen. De velden worden bepaald door de net uitgespeelde gebiedskaart. Het liefst bouw je aan eigen nederzettingen verder. Bouw je naast een stadsveld dan beschik je vanaf nu over extra mogelijkheden (afhankelijk van de bijbehorende stadstegel). In de buurt van een kasteel bouwen, levert drie goud op bij het einde van het spel.
De drie Kingdom Builder kaarten zijn opdrachtkaarten die voor iedereen gelden. Wie daar het beste aan voldoet ziet zijn goudwinst beduidend groeien.
De spelregels lezen erg vlot. Voor een “plaats nederzettingen en optimaliseer je goudwinst”-spel zelf verrassend eenvoudig. In essentie is Kingdom Builder een abstract legspel met een laagje thematiek overgoten. Maar dan heel goed uitgevoerd. Dat verklaart ook waarom het spel momenteel 11 belangrijke internationale onderscheidingen heeft behaald.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Kingdom Builder